Mainos
Mainos

Suomen ensi vuoden budjettisuunnitelmat kelpasivat EU:n komissiolle

Suomen taloudenpito ensi vuodelle noudattaa EU:n vakaus- ja kasvusopimusta, katsoo EU:n komissio alustavassa arviossaan.

Komissio toteaa, että Suomen julkisen talouden alijäämän odotetaan ensi vuonna laskevan alle kolmeen prosenttiin suhteessa bruttokansantuotteeseen. Alijäämä on käynyt viime ja tänä vuonna rajan yläpuolella, mutta komissio pitää ylitystä vähäisenä ja väliaikaisena.

Kolme prosenttia on EU:n asettama yläraja alijäämälle. Useat EU-maat ovat rikkoneet rajaa.

Velkakriteerin osalta komissio toteaa, että Suomen on tärkeää nopeasti toteuttaa ja hyväksyä rakenneuudistuksia.

EU-komissio ennustaa, että Suomen julkinen velka kasvaa ensi vuonna 64,5 prosenttiin suhteessa bruttokansantuotteeseen. Yläraja on 60 prosenttia. Useimpien EU-maiden julkinen velka ylittää selvästi rajan.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot