Mainos
Mainos

Suomen HP aloittaa yt-neuvottelut

Suomessa HP:llä on töissä tuhat henkilöä.

It-yhtiö Suomen HP on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat 200 työtehtävän vähentämistä tämän vuoden aikana. Puolet perustuu siihen, että toimintoja ulkoistetaan ja puolet yhtiön omiin ratkaisuihin,

Yhtiö perusteli vähennyksiä markkinatilanteen muutoksilla sekä kiristyvällä kilpailulla. Päällekkäisyyttä halutaan karsia.

Toimitusjohtaja Paul Paukun mukaan varsinaisia irtisanomisia pyritään välttämään. Osa hoituu eläkejärjestelyin, osalle tarjotaan rahallista tukea ja osa saa palvelun, jolla työntekijä sijoitetaan uudelleen työmarkkinoille niin pian kuin mahdollista.

Suomessa HP:llä on töissä tuhat henkilöä, jotka vastaavat liiketoiminnasta niin kotimassa kuin Baltiassa. HP:llä on palvelupisteet 21 paikkakunnalla Suomessa. Toimitusjohtaja Paukun mukaan toimipisteet saattavat vähentyä järjestelyjen jälkeen.

Alun perin amerikkalainen 1930-luvun lopussa perustettu HP (Hewlett-Packard) toimittaa kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille maailmanlaajuisesti tietojenkäsittelylaitteita ja palvelee myös kuvankäsittelyssä ja tulostuksessa. Yhtiö fuusioitui vuonna 2002 Compaqin kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme