Mainos
Mainos

Suomen inflaatio nopeutui hieman

Inflaatio nopeutui hieman viime kuussa. Tilastokeskuksen mukaan inflaatio oli heinäkuussa 1,2 prosenttia, kun kesäkuussa se oli 1,1 prosenttia.

Korkojen lasku hillitsi edelleen inflaatiota. Asuntolainojen ja kulutusluottojen korkojen lasku hidasti inflaatiota 0,5 prosenttiyksikköä. Inflaatiota ylläpiti heinäkuussa erityisesti bensiinin kallistuminen. Se nosti inflaatiota 0,3 prosenttiyksikköä. Myös asuntojen hinnat nousivat. Kesäkuusta heinäkuuhun kuluttajahinnat laskivat 0,2 prosenttia, mikä johtui erityisesti vaatealennusmyynneistä sekä kasvisten ja juuresten halpenemisesta.

Emu-maiden inflaatio oli kesäkuussa 0,9 prosenttia. EU-maiden keskiarvo oli 1,0 prosenttia. Hitainta inflaatio oli Itävallassa, jossa hinnat nousivat viime vuoden kesäkuusta tämän vuoden kesäkuuhun 0,2 prosenttia. Suomen vastaava inflaatio oli 1,2 prosenttia. Heinäkuussa Suomen yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin pisteluku oli 103,9 ja vuosimuutos 1,4 prosenttia. Kesäkuusta heinäkuuhun indeksi laski 0,3 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme