Mainos
Mainos

Suomen luottoluokitus laski sittenkin

Luottoluokittaja Standard & Poor's (S&P) on laskenut Suomen luottoluokitusta yhden pykälän. Uusi luottoluokitus on nyt AA+.  

Luokituksen näkymät ovat vakaat. S&P arvioi, että luokitus pysyy todennäköisesti ennallaan seuraavat kaksi vuotta.  

S&P:n mukaan luokituksen heikennys heijastaa Suomen heikkoja kasvunäkymiä.  

Luokittajan mukaan talous on vaarassa taantua pitkäksi aikaa väestön ikääntymisen, työvoiman vähenemisen ja kotimaisen kysynnän laskun vuoksi. Myös markkinaosuuksien pieneneminen keskeisillä teollisuuden aloilla vaikuttaa S&P:n arvioon.  

Suomi on haavoittuvainen myös Venäjän heikko taloudellisen tilanteen vuoksi, S&P sanoo.  
Positiivisena asiana luottoluokittaja näkee Suomen innovatiivisen ja vauraan talouden sekä valtiojärjestelmän vakauden ja tehokkuuden.  

-Poliittinen sitoutuminen ja yhteiskunnallinen konsensus pidättyväisen talouspolitiikan suhteen on vahvempaa kuin useimmissa kehittyneissä talouksissa, S&P sanoo raportissaan.  

Luokittaja ennakoi, että Suomen ulkomaankauppa pysyy alijäämäisenä vuoteen 2016 asti.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot