Mainos
Mainos

Suomen luottoluokitus saattaa laskea

Luottoluokitusyhtiö Standard & Poor's varoittaa 15:ttä euromaata luottoluokituksen mahdollisesta laskusta. Maiden joukossa on myös Suomi sekä niin ikään parhaaseen AAA-luokkaan kuuluvat Saksa, Ranska, Hollanti, Itävalta ja Luxemburg.

Standard & Poor'sin mukaan luokitukset joutuvat syyniin, mikäli torstaina alkavassa EU:n huippukokouksessa ei saada tuloksia Euroopan velkakriisin ratkaisemiseksi. Yhtiö kertoo päivittävänsä euromaiden luokitukset mahdollisimman pian kokouksen jälkeen.

Kokouksen tuloksista riippuen Suomen sekä Saksan, Hollannin, Belgian, Itävallan ja Luxemburgin luokitus voisi pudota yhden pykälän. Muiden euromaiden luottoluokitukseen voisi tulla laskua kaksi pykälää.

Euroalueeseen kuuluu kaikkiaan 17 maata. Nyt luokittaja varoittaa niistä vain 15:ttä, koska Kreikan luottoluokitus on jo romahtanut roskalainaluokkaan. Kypros taas on valmiiksi yhtiön tarkkailulistalla.

Toinen luottoluokitusyhtiö Moody's on jo aiemmin varoittanut koko euroalueen luokitusten laskusta.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme