Mainos
Mainos

Suomen Pankin johtokunta sopi työnjaosta

Sinikka Salo ei ole tyytyväinen johtokunnan uuteen työnjakoon. Tutkimustoiminnasta aiemmin vastannut Salo johtaa nyt pankkitoimintoja.

Suomen Pankin johtokunta on sopinut uudesta työnjaosta. Johtokunnan tuore jäsen Seppo Honkapohja sai vastuulleen muun muassa pankin tutkimustoiminnan.

Honkapohjalla on vahvat näytöt tutkimuksesta, sillä hän on toiminut maailman arvostetuimpiin yliopistoihin kuuluvan Cambridgen makrotaloustieteen professorina. Hänet tunnetaan erityisesti rahapolitiikan tuntijana. Honkapohja tuli johtokuntaan vuodenvaihteessa eläkkeelle jääneen Matti Louekosken tilalle.

Tutkimustoiminnasta aiemmin vastannut Sinikka Salo vastaa pankkitoiminnoista, joihin kuuluvat maksuliikenne- ja rahahuoltopalvelut sekä Suomen Pankin omat sijoitukset.

Pääjohtaja Erkki Liikasen vastuulla ovat rahapolitiikan valmistelu ja toteutus. Liikasen sijaisena EKP:n neuvostojen kokouksissa on tarvittaessa johtokunnan varapuheenjohtaja Pentti Hakkarainen. Hakkaraisen vastuulla johtokunnassa ovat rahoitusmarkkinoiden vakauskysymykset sekä Rahoitustarkastuksen ja vakuutusvalvontaviraston johtokuntien jäsenyys.

Salo tyytymätön uuteen työnjakoon

Päätös työnjaosta tehtiin enemmistöpäätöksenä. Salo ei ollut tyytyväinen johtokunnan työnjakoon. Salolla oli vaihtoehtoinen ehdotus, joka ei kuitenkaan saanut kannatusta.

- Esitin vaihtoehtoisen ehdotuksen, joka mielestäni on tasapainoisempi ja hyödyntää paremmin kaikkien jäsenten asiantuntemusta ja kokemustaustaa. Luonnollisesti tulemme kaikki toimimaan nyt sovitun työnjaon mukaisesti, ja toki vastuualueelleni tuleva pankkitoiminta ja rahahuolto ovat tärkeitä tehtäviä, Salo toteaa.

Hänen mielestään on tärkeätä, että johtavissa asemissa olevien virkamiesten ja julkisten päättäjien toimenkuvista ja työtehtävistä keskustellaan.

- Tarvittaessa vaikka keskustellaan perusteista julkisuudessa. Se toivon mukaan vahvistaa sitä avoimuuskulttuuria, josta haluamme olla ylpeitä, Salo sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme