Mainos
Mainos

Suomen Pankin johtokuntaa ei supisteta

Eduskunnan pankkivaltuusto on odotetusti päättänyt, että Suomen Pankin johtokuntaan valitaan kaksi uutta jäsentä. Halukkaiden on ilmoittauduttava 5:nteen syyskuuta mennessä. Aikataulua nopeutettiin presidentti Tarja Halosen matkojen vuoksi. Näin hän voisi päättää nimityksestä ennen puheenjohtajuuttaan YK:n yleiskokouksessa.

Niinistö ehdotus ei mennyt läpi

Pankkivaltuuston puheenjohtaja Ilkka Kanerva tähdensi, että Viralliseen lehteen tuleva ilmoitus on tehty puhtaasti SP:n virkatyönä eivätkä valtuutetut ole puuttuneet siihen millään tavoin. Laki edellyttää valittavilta asiantuntemusta. Kanervan mukaan pankkivaltuusto käsittelee vain määräaikaan mennessä ilmoittautuneiden hakemukset. Hän itse ratkaisee myöhemmin, hakeeko hän johtokunnan jäsenyyttä. Pankkivaltuustossa kokoomuksen Ben Zyskowicz toi esille näkemyksen, että johtokuntaan voitaisiin tässä vaiheessa valita vain yksi uusi jäsen. Hän ei kuitenkaan äänestyttänyt siitä tai jättänyt eriävää mielipidettä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme