Mainos
Mainos

Suomen Pankin Liikanen: Rahapolitiikka ei yksin ylläpidä talouskasvua

Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen mukaan vetovuoro kansainvälisessä talouskasvussa on vaihtunut.

Viime aikoina talouskasvu on hidastunut nousevissa talouksissa, mutta kehittyneissä talouksissa se on puolestaan vähitellen kiihtynyt. Euroalueenkin talouskasvun ennustetaan tänä vuonna nopeutuvan edellisvuotisesta.  

Liikasen mukaan kasvu- ja inflaationäkymiin liittyy edelleen ennakoitua heikomman kehityksen riskejä. Nousevien talouksien kasvun hidastuminen uhkaa vaimentaa maailmantalouden kehitystä.  

Liikasen mukaan rahapolitiikka ei voi yksin ylläpitää talouskasvua. Hänen mukaansa on tärkeää, että kasvun edellytysten paraneminen on laaja-alaista.  

Euroalueella julkisen talouden tila on parantunut, rakenneuudistukset ovat etenemässä, pankkisektoria on vahvistettu ja yksityisen sektorin velkatasot ovat alentuneet.   

– Rakenteellisia uudistuksia tulee jatkaa kasvun edellytysten vahvistamiseksi, Liikanen sanoi.  

Pääjohtaja Liikanen oli tänään eduskunnan talousvaliokunnan kuultavana.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot