Mainos
Mainos

Suomen Pankin Liikanen: Uhkana on uusi taantuma

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen varoittaa uudesta taantumasta.

Euro & Talous -lehden tiedotustilaisuudessa puhunut Liikanen arvioi, että maailmantalouden näkymät ovat heikentyneet loppukesästä alkaen.

- Jotta talouden hidastuminen jäisi ennustetun kaltaisesti tilapäiseksi, luottamusta on kyettävä nopeasti vahvistamaan. Mikäli se ei onnistu, uhkana on talouden suistuminen uuteen taantumaan.

Liikanen kaipaa nopeaa ratkaisua tilanteen laukaisemiseksi.

- Valtioiden velkakriisissä ei enää ole kyse vain yksittäisten pienten maiden ongelmasta, vaan euroalueen systeemiseksi kasvaneesta kriisistä. Ongelmiin joutuneen maan omat toimet eivät enää välttämättä riitä korjaamaan tilannetta, vaan se edellyttää laajaa yhteistä tahtotilaa.

Suomen Pankki ennustaa, että euroalueen, Britannian, Ruotsin ja Tanskan (EU 20) bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 1,6 prosenttia ja kasvu hidastuu ensi vuonna 0,9 prosenttiin. Yhdysvalloille vastaavat uudet luvut ovat 1,5 ja 1,9 prosenttia. Maailmantalouden pankki ennustaa kasvavan tänä vuonna 3,9 prosenttia ja ensi vuonna 3,6 prosenttia. Maailmankaupan kasvu hidastuisi tämän vuoden 6,2 prosentista 6,1 prosenttiin.

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 19.9.2011)

Korkeasti koulutetut jättävät Kreikan - katso Rita Strömmerin juttu (Seitsemän uutiset 19.9.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme