Mainos
Mainos

Suomen Pankki lopettaa konttorinsa Turussa

Turun konttori on pienin Suomen Pankin viidestä aluekonttorista. Konttorin lopettaminen ei aiheuta irtisanomisia, eikä sen pitäisi vaikuttaa Lounais-Suomen rahanhuoltopalveluihin.

Suomen Pankki lopettaa konttorinsa Turussa tämän vuoden aikana. Syynä on konttorin vajaakäyttö.

Pankin tiedotteen mukaan konttorin kautta kulkevan käteisen rahavirran määrä on vähentynyt viime vuosina eikä nykyinen rahaliikenne täysin työllistä kaikkia kuutta työntekijää.

Suomen Pankilla on viisi aluekonttoria, joista pienin on Turussa. Aluekonttorit vastaavat käteisen rahahuollon tukkupalveluista muun muassa pankeille.

Suomen Pankin varapuheenjohtajan Matti Louekosken mukaan konttorin lopettaminen ei aiheuta irtisanomisia. Suomen Pankin tavoitteena on, ettei konttorin lopettaminen vaikuta Lounais-Suomen rahahuoltopalveluihin. Vastaavat palvelut voidaan järjestää laajentamalla setelien säilytysjärjestelmää ja käyttämällä hyväksi Vantaan ja Tampereen aluekonttoreita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme