Mainos
Mainos

Suomen Pankki: Lyhennysvapaat ylläpitivät asuntolainakannan kasvua

Lyhennysvapaat ylläpitivät asuntolainakannan kasvua viime vuonna, kertoo Suomen Pankki. Joulukuussa asuntolainakanta oli kasvanut vuoden takaisesta 2,5 prosenttia. Jos lyhennysvapaita ei olisi käytetty niin laajasti, kasvu olisi ollut arviolta prosenttiyksikön hitaampaa.

Suomen Pankin tietojen mukaan kotitaloudet neuvottelivat viime vuonna vanhoja asuntolainasopimuksiaan uudelleen 12,8 miljardin euron arvosta, mikä oli lähes 14 prosenttia koko asuntolainakannasta.

Lainakannan kasvua ovat tukeneet myös matala korkotaso ja kapenevat lainamarginaalit. Joulukuussa nostettujen uusien asuntolainojen keskikorko oli Suomen Pankin mukaan 1,32 prosenttia.

Kotitalouksien kulutusluottojen määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Joulukuussa kulutusluottojen kasvuvauhti oli lähes viisi prosenttia.   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot