Mainos
Mainos

Suomen pankki myi yli puolet Setecistä

Suomen Pankki on myynyt 60 prosenttia omistamastaan Setecistä kotimaiselle sijoittajaryhmälle. Lisäksi yhtiön toimiva johto tuli omistajaksi pienellä osuudella.

Yhtiö on tarkoitus myös viedä pörssiin muutaman vuoden kuluttua. Yhtiö muodostettiin vuonna 1991 Suomen Setelipainosta. Tätä nykyä setelien osuus on yksi kuudesosa yhtiön liikevaihdosta. Yhtiön päätuotteita ovat mikropiirien käyttöön perustuvat toimikortit. Se valmistaa myös mm. velka- ja osakekirjoja sekä postimerkkejä.

Suomen Pankki perustelee osake-enemmistön myyntiä juuri yhtiön toiminnan muuttumisella. Sen mukaan yhtiön kasvavin tuoteryhmä toimikortit vaati omistajilta aktiivista kehittämispanosta. Setecin osakepotin ostanutta sijoittajaryhmää johtaa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden rahasto Sitra. Sen osuus osakkeista on noin 23 prosenttia. Mukana ovat myös Suomen Teollisuussijoitus sekä henkiyhtiö Nova ja tel-yhtiö Eläke-Varma. Toimeenpanevan johdon osuus osakkeista on 1,5 prosenttia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme