Mainos
Mainos

Suomen Pankki myy osuutensa Setecistä

Suomen Pankki myy osuutensa mm. älykortteja kehittävästä Setecistä Capmanin hallinnoimille rahastoille.

Suomen Pankki myy omistamansa 40 prosentin osuuden Setec Oy:n osakekannasta CapManin hallinnoimille rahastoille. Kauppa edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Myyntiä on hoitanut PCA Corporate Finance Oy. Myynnin valmistelut aloitettiin vuoden 2002 lopulla, ja kilpailuttamismenettelyyn osallistui useita kotimaisia ja kansainvälisiä ostajaehdokkaita. Hintaa ei kaupan osapuolien toivomuksesta julkisteta.

Setec muodostettiin kymmenen vuotta sitten silloisesta Suomen Pankin setelipainosta. Pankki myi 60 % yhtiön osakekannasta ulkopuolisille sijoittajille vuonna 1998. Nykyisin pääomistajia ovat olleet Suomen Pankin lisäksi Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra, Suomen Teollisuussijoitus Oy, Varma-Sampo ja Henki-Sampo. Nyt suunnitteilla oleva kauppa saattaa luontevasti päätökseen Suomen Pankin luopumisen yhtiöstä.

Setec on turvallisuudeltaan korkean tason älykorttien ja visuaalisten ID-tuotteiden kehittäjä ja valmistaja. Sen tuotteita ovat mm. sähköiset henkilökortit, passit, maksukortit ja SIM-kortit. Perinteisen setelituotannon osuus on viime aikoina supistunut muutamaan prosenttiin yrityksen liikevaihdosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme