Mainos
Mainos

Suomen Pankki varoittaa kotitalouksien velkaantumisesta

Suomen Pankin mielestä suomalaisten kotitalouksien velkaantumisessa on huolestuttavia piirteitä. Voimakkaasti velkaantuneiden kotitalouksien osuus kaikista velallisista asuntokunnista on noussut voimakkaasti 2000-luvun ajan, Suomen Pankin johtokunnan varapuheenjohtaja Pentti Hakkarainen muistuttaa.

Voimakkaasti velkaantuneilla kotitalouksilla tarkoitetaan kotitalouksia, joiden velka on vähintään kolminkertainen käytettävissä oleviin vuosituloihin nähden. Näiden kotitalouksien osuus oli vuonna 2009 seitsemäntoista prosenttia velallisista kotitalouksista.

- Velkaantuminen ei voi kasvaa pitkäaikaisesti nykyistä vauhtia, Hakkarainen sanoi SP:n tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Hakkarainen myönsi, että suomalaisten velkaantuminen on kansainvälisesti vertailtuna edelleen maltillista, mutta varoitti jatkuvan velkaantumisen heikentävän kykyä sopeutua taloudellisiin häiriöihin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme