Mainos
Mainos

Suomen talous vakuuttaa – Tilastokeskus: Kuluttajien luotto yhtä korkealla viimeksi yli kuusi vuotta sitten

Kuluttajien luottamus talouteen oli yhtä vahvaa viimeksi syksyllä 2010, kertoo Tilastokeskus. Kuluttajien luottamusindikaattori oli tammikuussa 21, kun se joulukuussa oli 19,5.  

Vielä marraskuussa luku oli 17,6. Tilastokeskuksen kuluttajabarometria varten haastateltiin tammikuussa reilua 1200:aa Suomessa asuvaa.  
Tammikuussa 49 prosenttia kuluttajista uskoi, että Suomen taloustilanne paranee seuraavan vuoden aikana. Kuluttajista 14 prosenttia puolestaan arvioi maan talouden huononevan.  

Vastaavat osuudet olivat vuosi sitten tammikuussa 37 ja 25 prosenttia.  

Tilastokeskuksen mukaan kuluttajista 41 prosenttia odotti tammikuussa, että työttömyys vähenee seuraavan vuoden aikana. Sen sijaan 22 prosenttia arvioi työttömyyden lisääntyvän. Luvut olivat huomattavasti valoisampia kuin vuotta aiemmin.  

OP-ryhmän pääekonomisti Reijo Heiskanen näkee talouden nousussa jo vaikutuksia kotitalouksiin. Katso Heiskasen haastattelu videolta!

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot