Mainos
Mainos

Suomen talouskehitys laahaa yhä perässä

Suomen talouskehitys on yhä heikompaa kuin euroalueella keskimäärin. Komissio ennustaa Suomen talouden supistuvan tänä vuonna 0,4 prosenttia.  

Euroalueen talouden ennakoidaan kasvavan vajaan prosentin. Suomen lisäksi vain Italian ja Kyproksen talouden odotetaan painuvan pakkaselle.  

Komissio ennakoi, että Suomen talous kääntyy kasvuun ensi vuonna ja yltää 0,6 prosenttia plussalle. Euroalueella kasvua olisi 1,1 prosenttia.  

Kasvuennusteita on laskettu selvästi viime keväästä. Suomessa tilanne synkkeni myös julkisen talouden tasapainon osalta. Komissio laski merkittävästi arviotaan Suomen rakenteellisesta budjettivajeesta. Ensi vuonna rakenteellinen alijäämä painuu yli prosenttiin ja rikkoo selvästi komission asettaman rajan. Vielä keväällä komissio ennakoi, että alijäämä pysyy komission asettamissa rajoissa.  

Suomen hallitus on myöntänyt, että EU:n budjettisääntöjä ollaan rikkomassa. Komissio ei voi toistaiseksi määrätä Suomelle sanktioita rikkeistä. EU on ollut haluton rankaisemaan budjettisääntöjen rikkomisesta myöskään Ranskaa tai Italiaa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot