Mainos
Mainos

Suomen ulkomaankauppa supistui

Vienti Suomesta supistui tammi-toukokuussa yli yhdeksän miljardia markkaa viime vuoden tammi-toukokuuhun verrattuna. Vienti on vähentynyt kaikilla päätoimialoilla sähköteknisiä tuotteita sekä tietoliikennevälineitä lukuunottamatta.

Tullihallituksen mukaan koneiden ja laitteiden viennin arvo supistui tammi-toukokuussa kymmeneksen ja kulkuneuvojen peräti kolmanneksen. Papereiden ja kartongin viennin arvo aleni 11 prosenttia. Päätoimialoista vain sähkötekniikan vienti kasvaa. Tammi-toukokuussa sen arvo nousi seitsemän prosenttia ja tietoliikennelaitteiden viennin arvo jopa 20 prosenttia. Tammi-toukokuussa Suomen vienti oli 88,7 miljardia markkaa, josta 52,4 miljardia meni EU-maihin ja runsaat 11 miljardia muualle Eurooppaan. Vienti EU-maihin supistui viisi prosenttia ja EU:n ulkopuolisiin Euroopan maihin 27 prosenttia.

Myös tuonnin arvo on pienentynyt. Tammi-toukokuussa Suomeen tuotiin tavaraa 69 miljardin markan arvosta. Se on runsaat neljä miljardia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Energiatuotteiden tuonti väheni 14 prosenttia ja raaka-aineiden kymmenen prosenttia. Kestokulutustavaroiden tuonti Suomen sen sijaan kasvoi kuusi prosenttia. Niiden osuus kokonaistuonnista on noin kymmenen prosenttia.

Vienti ylittää tuntuvasti tuonnin ja kauppataseen ylijäämä tammi-toukokuussa oli 19,6 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin ylijäämä oli 24,7 miljardia markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme