Mainos
Mainos

Suomen vakautusohjelma sai kehuja

Suomen hallituksen vakausohjelma sai tänään kehuja EU:n valtiovarainministereiltä. Luxemburgiin kokoontuneet ministerit tervehtivät tyydytyksellä Suomen päämäärää julkisen talouden ylijäämästä vuosina 1999-2002.

Valtiovarainministerit olivat tyytyväisiä ohjelman finanssipoliittisesta strategiasta, jolla pyritään yli 2 prosentin ylijäämään bruttokansantuotteesta vähentämällä samanaikaisesti sekä valtion menoja että verorasitusta.

Ns. vakaus- ja kasvusopimus edellyttää, että Emuun liittyvät maat laativat ohjelman julkistalouden ylijäämän tai tasapainon saavuttamiseksi keskipitkällä aikavälillä. Suomi oli ensimmäinen EU-maa, joka antoi vakausohjelmansa EU:n komission ja EU:n valtiovarainministereiden tutkittavaksi.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) mukaan ministereillä ei ollut mitään huomautettavaa Suomen ohjelmasta. Hollannin valtiovarainministeri Gerrit Zalm sanoi, että muiden Emu-maiden on vaikea laatia yhtä hyvä ohjelma kuin Suomen, Niinistö sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme