Mainos
Mainos

Suomen vastuut Espanja-paketissa vielä auki

Suomen vastuut Espanjan tukipaketissa selviävät myöhemmin, kun paketin tarkka koko selviää. Lisäksi odotetaan vielä tietoa maksutavasta ja -aikataulusta.

Jos paketin koko hipoo ylärajaksi määriteltyä 100 miljardia euroa, vastuut ovat miljardiluokkaa.

Valtiovarainministeriö ei toistaiseksi halua esittää arviota Suomen vastuista, koska Espanjan paketin valmistelu on alkutekijöissään. Hintalappuun vaikuttaa muun muassa se, myönnetäänkö lainat väliaikaisesta vai pysyvästä kriisirahastosta, joka aloittaa toimintansa ensi kuussa.

Pysyvään rahastoon aletaan tänä kesänä vasta kerätä pääomaa, joten sen käyttäminen on mahdollista vain jos lainapaketin maksuaikataulu sen sallii. Euromaat ovat mahdollisimman nopeasti siirtymässä pysyvään kriisirahastoon, mutta väliaikaista käytetään alkuvaiheessa tarpeen mukaan sen rinnalla.

Jos Espanja-paketti myönnetään väliaikaisesta kriisirahastosta, Suomi vaatii hallitusohjelman mukaisesti itselleen vakuuksia.

Vakuuksista on neuvoteltava erikseen kuten Kreikan toisessa tukipaketissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme