Mainos
Mainos

Suomen velkaluokitus nousi

Eurooppalainen luokituslaitos IBCA on nostanut Suomen valtion pitkäaikaisen valuuttamääräisen velan luokituksen toiseksi parhaaksi eli luokkaan AA+, kerrottiin valtiovarainministeriöstä tänään.

Valtion markkamääräisen velan luokitus on edelleen korkein mahdollinen eli AAA.

IBCAn mukaan luokituksen nostoon vaikutti merkittävästi Suomen poliittinen taito saavuttaa konsensuspäätöksiä vaikeissa tilanteissa. Laitoksen mukaan maan poliittinen johto ja se, että Suomi täyttää Emu-ehdot, lisää uskoa siihen, että Suomi on Emussa ensimmäisten maiden joukossa.

Luokituksen nostoa perustellaan myös Suomen talouden myönteisellä kehityksellä useimmilla osa-alueilla ja julkisen talouden vakaantumisella sekä alhaisella inflaatiolla. Talouden heikkoina puolina IBCA mainitsee hitaasti alenevan työttömyyden ja edelleen korkean riippuvuuden metsäteollisuudesta.

IBCAn uusi luokitus valtioon valuuttaluotoille on kaksi pykälää korkeampi kuin Ruotsin valtion luokitus, joka on AA-. Samassa luokituksessa Suomen kanssa ovat mm. Belgia, Tanska ja Irlanti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme