Mainos
Mainos

Suomen veroaste kasvoi

Suomen veroaste eli verojen osuus bruttokansantuotteesta oli viime vuonna 48,2 prosenttia. Luku oli 2,1 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuonna 1995. Viime vuoden ennakkotiedot perustuvat OECD:n uusimpaan verotilastoon, johon Suomen tiedot on laskenut Tilastokeskus.

Tilastossa on vuotta 1996 koskevia ennakkotietoja 24 maasta. Suomen veroaste oli näistä kolmanneksi korkein. Suomen ohittivat Tanska ja Ruotsi, joissa veroaste oli 51,9 prosenttia.

Vuonna 1995 Suomen veroaste oli OECD:n neljänneksi korkein. Ruotsin ja Tanskan lisäksi Suomen ohitti tuolloin Belgia.

Tulo- ja omaisuusverojen osuus oli vuonna 1995 Suomen kokonaisveroista 42,5 prosenttia eli 2,2 prosenttiyksikköä OECD-maiden keskiarvoa suurempi. Vastaavasti tavaroista ja palveluksista maksettavat verot olivat Suomessa 29,7 prosenttia kaikista veroista eli niiden osuus oli 2,7 prosenttiyksikköä pienempi kuin OECD-maissa keskimäärin.

OECD:n julkaisemaan vuosittaiseen verotilastoon kerätään kaikista jäsenmaista vertailukelpoista tietoa verotuksen rakenteesta ja sen kokonaismäärästä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme