Mainos
Mainos

Suomen vienti putosi 22 prosenttia

Suomen viennin arvo oli marraskuussa 2003 peräti 22 prosenttia pienempi kuin edellisvuoden marraskuussa. Tullin kuukausikatsauksen mukaan viennin jyrkkä lasku johtuu vertailujakson tavanomaista korkeammasta viennin arvosta.

Suomen viennin arvo oli marraskuussa 2003 peräti 22 prosenttia pienempi kuin edellisvuonna vastaavana aikana, kertoo Tulli kuukausikatsauksessaan. Viennin arvo oli marraskuussa 3,8 miljardia euroa, kun se vuotta aiemmin oli lähes 4,9 miljardia euroa.

Tullin mukaan viennin jyrkkä lasku johtuu paljolti vertailujakson tavanomaista korkeammasta viennin arvosta. Marraskuussa 2002 vienti kohosi muun muassa sähkötekniikan viennin ja alustoimituksen ansiosta korkeimpaan arvoonsa vuoden 2000 lokakuun jälkeen.

Metalli-, kone- ja kulkuneuvoteollisuuden vienti putosi vuoden 2002 marraskuusta peräti 38 prosenttia. Sähköteknisen teollisuuden tuotteiden vienti laski 21 prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden tuotteiden vienti laski kymmenen prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme