Mainos
Mainos

Suomenruotsalainen vasemmistolehdistö harkitsee yhdistymistä

Suomenruotsalainen vasemmistolehdistö pohtii yhteistyötä, joka aikanaan saattaisi johtaa Arbetarbladetin, Löntagaren ja Ny Tidin yhdistymiseen. Syynä on, että kaikki kolme lehteä kärsivät vakavista taloudellisista vaikeuksista, kerrottiin Ylen Radio Vegan ajankohtaisohjelmassa Slaget efter tolv.

Lehdet ovat keskustelleet yhteistyöstä, ja ainakin sosiaalidemokraattien Arbetarbladet ja SAK:n Löntagaren ovat kiinnostuineita yhdistymisestä. Ny Tid, joka määrittelee itsensä suomenruotsalaisen vasemmiston lehdeksi, on empivämpi.

Löntagaren päätoimittaja Hans Jern vahvistaa, että yhdistymisestä on puhuttu. Jernin mukaan luontevin julkaisija olisi SAK, joka on ainoa taustaryhmä jolla on vakaa talous. Siitä huolimatta lehteä ollaan muuttamassa kuukausittain ilmestyväksi.

Arbetarbladetin päätoimittaja Alf-Erik Helsing kertoo, että hänen lehtensä on niin syvässä kriisissä, että kaikki ehdotukset ovat tervetulleita. Arbetarbladetin tilaajamäärä on äskettäin laskenut yli neljälläsadalla, hieman yli kahteen tuhanteen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme