Mainos
Mainos

Suomessa EU-maiden nopein teollisuustuotannon kasvu

Teollisuustuotannon kasvu oli vuoden toisella puoliskolla EU-maista selvästi nopeinta Suomessa. EU:n tilastotoimiston torstaina julkaisemien lukujen mukaan Suomessa tuotanto kasvoi vuoden ensimmäisestä neljänneksestä 2,6 prosenttia, kun EU-maiden keskimääräinen kasvu oli 1,4 prosenttia.

Kaikkinensa teollisuustuotannon kasvu on ripeytynyt. Vuoden alkupuoliskolla kolmen kuukauden keskimääräinen kasvu oli 1,0 prosenttia. Viime vuoden jälkipuoliskolla vastaava kasvu oli 0,6 prosenttia.

Tämän vuoden toisen neljänneksen tilastossa Saksa on toisella sijalla 2,0 prosentin kasvulla. Kreikassa yllettiin vain 0,4 prosentin kasvuun. Ruotsissa kasvu oli 1,4 prosenttia eli sama kuin EU-maiden keskimääräinen kasvu.

EU:ssa kasvu oli nyt samaa luokkaa kuin sen kilpailijamaissa Yhdysvalloissa ja Japanissa. Yhdysvalloissa päästiin toisella neljänneksellä 1,0 prosentin ja Japanissa 1,5 prosentin kasvuun. EU-maiden teollisuustuotannon työpäiväkorjattu vuosikasvu oli kesäkuussa 3,6 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme