Mainos
Mainos

Suomessa EU:n alhaisimmat lihan tuottajahinnat

Lihan tuottajahinnat ovat Suomessa siipikarjaa lukuunottamatta selvästi EU:n keskihintatason alapuolella. Heikoin tilanne on lammassektorilla, jossa Suomi on EU:n peränpitäjä.

Lampaanlihan toiseksi alhaisin hintataso on Tanskassa, mutta sielläkin maksetaan 8 markkaa kilolta enemmän kuin Suomessa, ilmenee maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen julkaisemasta hintapuntarista.

Hullun lehmän tauti aiheutti EU:n naudanlihamarkkinoille ongelmia, joista muut liha-alat hyötyivät. Sianlihan hintataso on pysynyt EU:ssa korkealla. Suomessa sian hinta on kuitenkin yksi unionin alhaisimmista. Kesä ja grillikausi lisäävät sianlihan kysyntää, mutta vielä se ei ole heijastunut tuottajahintaan.

Naudanlihan markkinat ovat katsauksen mukaan hieman vakiintuneet, mutta kysyntä on yhä heikkoa ja hinnat alhaiset. Suomessa naudanlihasta maksetaan noin 15,50 markkaa, mutta esimerkiksi tanskassa runsaat 16 ja Ruotsissa 17,25 markkaa.

EU:n keskihinta lampaassa on liki 20 markkaa, mutta Suomessa runsaat 10,40 markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme