Mainos
Mainos

Suomessa finanssisektorin tila vakaa, riskejä tuo kotitalouksien kasvava velka

Suomen finanssisektorin tila on säilynyt vakaana pitkästä matalasuhdanteesta huolimatta, kertoo Finanssivalvonta. Makrovakauden näkökulmasta riskejä kuitenkin kasvattaa kotitalouksien velkataakan kasvu. 

Euroopan järjestelmäriskikomitea varoitti asiasta syksyllä. Velkaantuneisuuden kasvua on yritetty hillitä muun muassa viime vuoden heinäkuussa voimaan tulleella lainakattosääntelyllä. 

Finanssivalvonnan johtajan Anneli Tuomisen mukaan raportointi on osoittanut, että pankit eivät noudata sääntelyä ja jotkin pankit ovat kiertäneet sääntelyä tarjoamalla kulutusluottoa asuntoluoton päälle. Tuomisen mukaan valvojan pitää pystyä ehkäisemään asuntolainamarkkinoiden ylilyöntejä.

Hän sanoo, että tämän takia on varmistettava, että Finanssivalvonnan käytössä olevat makrovakaustyökalut ovat riittävät.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot