Mainos
Mainos

Suomessa Länsi-Euroopan halvimmat kännykkäpuhelut

Suomessa on Länsi-Euroopan edullisimmat matkapuheluhinnat, ilmenee liikenne- ja viestintäministeriön teettämästä tutkimuksesta. Tietoliikennealan järjestöt ovat esittäneet huolensa alan kovasta hintakilpailusta.

Suomessa puheluiden hinnat laskivat maaliskuussa yli kolmanneksen viime vuodesta. Pudotus oli suurin tutkituista maista. Sveitsiä lukuunottamatta puheluiden hinnat halpenivat myös muissa maissa. Hintavertailussa oli mukana EU:n 15 vanhaa jäsenmaata sekä Islanti, Norja ja Sveitsi.

Suomessa tutkitun puhelupaketin hinta oli 19,90 euroa kuukaudessa. Seuraavaksi edullisimmassa maassa Luxemburgissa hintakorin arvo oli 21,20 euroa. Kallein oli Sveitsi, jossa puheluista joutui maksamaan 56,50 euroa.

Tutkimus tehtiin nyt viidettä kertaa.

Tietoliikennealan järjestöt esittivät viime viikolla huolensa alan kovasta hintakilpailusta. Niiden mukaan ylikuumentunut hintakisa vaikeuttaa pitkäjänteisiä verkkoinvestointeja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme