Mainos
Mainos

Suomi elää veloiksi lähivuosinakin - ongelmat siirtyvät tuleville sukupolville

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan Suomen velkatilanteeseen on kiinnitettävä entistä tarkemmin huomiota.

EK:n johtajan Jussi Mustosen mukaan Suomi joutuu lähivuosinakin elämään veloiksi, vaikka velan määrä saattaa laskea.

– Näillä näkymin tullaan elämään veloiksi. Ja tämä velkaantuminen on lykättyä verotusta tai lykättyä menoihin puuttumista. Me siirretään ongelmia tuleville sukupolville.

– Ja mitä suuremmaksi Suomen valtion ja julkisen velan määrä nousee, sitä enemmän me joudumme maksamaan korkomenoja, jotka menevät pääasiassa ulkomaalaisille sijoittajille. Ja tämä korkomeno on pois kaikki siitä hyvästä, mitä me voisimme täällä Suomessa tehdä, Mustonen sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Hänen mukaansa tulevan hallituksen talousohjelma on jäämässä vaatimattomaksi. Mustosen mielestä on tärkeää, että talouskasvun mahdollisuuksiin kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

– Aika vesittyneitä näkemyksiä ollaan nähty. Kasvun kannusteita tarvitaan paljon enemmän mukaan. Tärkeintä on se, että Suomeen investoidaan, sillä se on ainoa tae kasvulle, Mustonen selvittää.

Katso Elinkeinoelämän keskusliiton johtajan Jussi Mustosen haastattelu: (Huomenta Suomi 16.6.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme