Mainos
Mainos

Suomi entistä riippuvaisempi tuontisähköstä

Suomi on entistä riippuvaisempi tuontisähköstä, jota tulee lähinnä muista Pohjoismaista, kertoo kantaverkkoyhtiö Fingrid.

Yksi syy sähköpulaan on Olkiluodon kolmosyksikön viivästyminen. Lisäksi sähköä tulee Venäjältä selvästi vähemmän kuin vielä muutama vuosi sitten.

Ruotsista sen sijaan tuotiin tammi-elokuussa sähköä 12,7 terawattituntia eli yli 60 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Fingridin mukaan tuontisähkölle olisi kysyntää enemmän kuin mihin siirtoyhteydet riittävät. Siksi sähkön aluehinta on ollut Suomessa tänä vuonna neljänneksen korkeampi kuin muissa Pohjoismaissa.  

Tilanne jatkunee samanlaisena, kunnes Olkiluoto 3 saadaan käyntiin.

Uutta siirtokapasiteettia ei sitä ennen ehditä rakentaa. Fingridillä on suunnitteilla Ruotsiin uusi yhteys, joka valmistuisi viimeistään 2024.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot