Mainos
Mainos

Suomi ja Viro antavat EU:n päättää kaasuterminaalista

Suomi ja Viro eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen, kumpaan maahan nesteytetyn maakaasun terminaali sijoitetaan. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoo Facebook-sivuillaan, että asia alistetaan EU:n komission ratkaistavaksi.

Vapaavuori kertoo sopineensa menettelystä Viron talousministerin Juhan Partsin kanssa.

Nykyisin Suomi ja Baltian maat hankkivat kaiken maakaasun Venäjältä putkea pitkin. Jos uusi terminaali rakennetaan, kaasua voidaan tuoda nesteytettynä myös muista maista. Laivat kuljettavat kaasun nesteytettynä, ja terminaalissa se muutetaan takaisin kaasumaiseksi.

Terminaali palvelisi Suomea ja Baltian maita. Investoinnin arvo olisi noin 500 miljoonaa euroa, ja siihen on mahdollista saada EU:n tukea.

Vapaavuoren mukaan nesteytetyn maakaasun terminaalista kilpailevat käytännössä Suomen Inkoo ja Viron Paldiski.

– Kauhuskenaarionahan on, ettei kumpikaan hanke saa EU-tukea eikä täten toteutuisi ainakaan aiotussa kokoluokassa. Luontevaa on, että erotuomariksi valittiin EU:n komissio, onhan se instituutio, joka hallinnoi myös mainittua EU-tukea, Vapaavuori kirjoittaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme