Mainos
Mainos

Suomi kakkosena EU:n työttömyystilastoissa

EU-maiden työttömyysaste oli syyskuun lopussa keskimäärin 10,6 prosenttia eli ilman työtä oli 17,9 miljoonaa EU-kansalaista, ilmenee EU:n tilastotoimiston tänään julkistamista luvuista.

Kausitasoitettu työttömyys oli yhtä suuri kuin elo- ja heinäkuussa. Vuosi sitten se oli 10,9 prosenttia. Saksassa työttömyys lisääntyi tasan 10 prosenttiin. Myös Irlannissa luku oli 10 prosenttia, mutta siellä työttömyys on laskenut, toisin kuin Saksassa.

Eniten työttömiä oli edelleen Espanjassa (19,9 prosenttia) ja Suomessa (13 prosenttia). Edelliskuussa työttömyysprosentti oli ollut Suomessa 12,6. Myös Ranskassa työttömiä oli syyskuussa EU:n keskiarvoa enemmän, 12,6 prosenttia.

Vähiten työttömiä oli Luxemburgissa, 3,7 prosenttia, Itävallassa, 4,5 prosenttia, ja Tanskassa, 5,8 prosenttia. Portugalissa työttömiä oli 6,1 prosenttia, Britanniassa 7,2, Belgiassa 9,5 ja Ruotsissa 9,8 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme