Mainos
Mainos

Suomi kipusi kilpailukykyisimmäksi maaksi

Suomi on noussut maailman kilpailukykyisimmäksi maaksi, tänään julkistettu Maailman talousfoorumin tämän vuoden kilpailukykyraportti kertoo.

-Suomessa tapahtunut muutos viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana on todiste siitä, kuinka nopeasti vahvat poliittiset instituutiot, huomion keskittäminen teknologiaan ja pätevä makrotaloudellinen johtaminen voivat muuttaa maan taloudelliset näkymät, raportti suitsutti Suomea.

Suomi sivuutti Yhdysvallat kärkipaikalta.

Suomen ja Yhdysvaltain jälkeen kilpailukykyisimmät maat olivat Kanada, Singapore, Australia, Norja, Taiwan, Ruotsi ja Uusi-Seelanti. Vaihtuvuutta kärkisijoilla oli runsaasti. Suomi nousi kärkeen kuudennelta sijalta listoja pitkään hallinneen Singaporen pudotessa alaspäin.

Viime vuoden kärkikymmeniköstä putosi mm. Hongkong. Suurin osa EU-maista sijoittui sijoille 10-20. Kiina jäi sijalle 39 ja Venäjä sijalle 63. Heikoin 75 maasta oli Zimbabwe.

Talousfoorumin raportin tekivät kuulut Harvardin yliopiston professorit Jeffrey Sachs ja Michael Porter. Suomi on sijoittunut kärkisijoille myös muissa kilpailukykytutkimuksissa tänä vuonna.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme