Mainos
Mainos

"Suomi menettää satoja miljoonia euroja"

Euromaat ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF ovat vihdoin päässeet sopuun Kreikan velan keventämisestä.

Aamun Huomenta Suomessa vierailleen Danske Bankin johtavan neuvonantaja Lauri Uotilan mukaan päätös rauhoittaa ainakin hetkellisesti markkinoita sekä Kreikan poliittista tilannetta.

– Sitten aletaan miettiä, että eihän tämä ollut lopullinen ratkaisu ja aletaan odottaa seuraavaa Kreikka-pakettia.

Vakuudet Kreikalta saanut Suomi on Uotilan mukaan muita maita vain hieman paremmassa asemassa lainan takaisinmaksun suhteen.

– Tässä tapauksessa nyt on varmaan kyse myös muistakin valtiontalouksista Euroopassa, aikaisemmassa vaiheessa oli yksityiset sijoittajat. Nyt osallistuu sitten valtiontaloudetkin omalla siivullaan. Suomi varmaan menettää saataviaan satoja miljoonia euroja, Uotila arvioi.

– Vakuudet turvaavat siltä osin, mitä alun perin suunniteltiin. Sitten joskus hamassa tulevaisuudessa jotain saadaan takaisin. Ei sen ostovoima ole sama, mitä on sovittu, mutta parempi kuin ei mitään. Kuten olen jo aiemmin todennut, niin se nyt on aika pikkuraha, muutama sata miljoonaa sinne tänne. Velkaa on kuitenkin 82 miljardia euroa jo muutenkin.

Euroopan tilanteen Uotila näkee jo suhteellisen vakaana.

Italiassa, Espanjassa ja Kreikassa korot ovat alentuneet. Huonoimmassa jamassa näyttää olevan Portugali. siellä talous supistuu ja velkaa on paljon.

(MTV3)

Katso Danske Bankin johtavan neuvonantajan Lauri Uotilan haastattelu: (Huomenta Suomi 27.11.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme