Mainos
Mainos

Suomi nostaa luvatusti talletussuojaa

Suomi nostaa odotetusti talletussuojaa. Pankkitalletukset taataan vastedes 50 000 euroon asti, kun rajana on tähän asti ollut 25 000 euroa.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta sopi nostosta tänään sen mukaisesti, mitä EU:n valtiovarainministerit eilen suosittelivat. Korkeampi talletussuoja on käytössä ainakin ensi vuoden loppuun asti.

Ministerivaliokunnan mukaan suojan tasoa on syytä tarkastella uudelleen, kun rahoitusmarkkinoiden tilanne on vakiintunut ja EU:n komissio saanut valmiiksi esityksen talletussuojajärjestelyjen yhdenmukaistamisesta.

Talletussuojan nosto on yksi hätätoimista, joilla yritetään suojata eurooppalaisia pankkeja. Suoja vaihtelee edelleen EU-maissa, sillä ylärajaa ei asetettu.

Talletukset korvataan pankin maksukyvyttömyystilanteessa Talletussuojarahastosta. Sen maksuvalmiudesta vastaavat pankit ja viime kädessä valtiovalta.

Valiokunnan tiedotteessa muistutettiin, että Suomen rahoitusmarkkinoiden tilanne on vakaa eikä sellaisenaan edellytä talletussuojan tarkistusta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme