Mainos
Mainos

Suomi pääsi pois EU-komission tarkkailuluokalta

EU:n komissio katsoo Suomen makrotalouden tasapainon parantuneen siinä määrin, että Suomeen ei enää sovelleta makrotalouden epätasapainomenettelyä. 

Komission mielestä Suomen hallitus on osoittanut päättäväisyyttä palauttaa Suomen kilpailukyky. Kiky-sopimuksen odotetaan laskevan työvoiman yksikkökuluja ja parantavan yritysten toimintaedellytyksiä. 

Komissio käynnisti viime marraskuussa 13 jäsenmaan osalta perusteelliset tarkastelut, onko niiden taloudessa epätasapainoja. Suomi on ainoa, joka nyt sai puhtaat paperit. 

Suomi joutui tarkkailuun EU:n katsottua, että Suomen kilpailukyky on laskenut merkittävästi viime vuosina muun muassa rakennemuutoksen vuoksi. Myös yksityisen sektorin velka on ollut kasvussa. 

Makrotalouden epätasapainomenettely on yksi tapa, jolla EU valvoo jäsenmaiden taloutta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot