Mainos
Mainos

Suomi Power Networks ostaa Suomen sähköverkon

Energiayhtiö Fortum myy Suomen sähköverkkonsa.

Ostaja on Suomi Power Networks, jonka osakkaina on kaksi kansainvälistä infrasijoitusyhtiötä sekä kaksi suomalaista eläkevakuutusyhtiötä. Kuntien eläkevakuutuksen omistusosuus yhtiössä on 12,5 prosenttia ja LähiTapiola Eläkeyhtiön 7,5 prosenttia.

Ulkomaiset sijoitusyhtiöt ovat australialaistaustainen First State Investments ja kanadalaisen eläkerahaston sijoituksia hoitava Borealis Infrastructure Management. Niillä on kummallakin 40 prosenttia sähköverkon ostajayhtiön osakkeista.

Sähkönsiirtoliiketoiminnan kauppahinta on 2,55 miljardia euroa. Kaupan mukana siirtyy 320 ihmistä vanhoina työntekijöinä. Myynti tarvitsee vielä viranomaisen hyväksynnän.

Fortum ennakoi kirjaavansa kaupasta liki kahden miljardin euron myyntivoiton.

Sähköverkon omistajavaihdos ei vaikuta sähkönjakeluun asiakkaille.

Kevan sijoitusjohtaja Ari Huotari lupaa, että uusi omistaja tuottaa luotettavasti paitsi palvelut myös viranomaisten edellyttämän huoltovarmuuden.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot