Mainos
Mainos

Suomi saa jatkossakin EU-tukia harvaan asutuille alueille

Suomi on saamassa läpi vaatimuksensa harvaan asuttujen alueiden tukemisesta jatkossakin. EU-tuen uudet painotukset lisäävät kuitenkin Suomen sisäistä kilpailua tukieuroista. Suomessa on pelätty, että EU leikkaa tuen kokonaismäärää ja keskittää sitä uusiin, köyhiin maihin vuoden 2013 jälkeen.

Jatkossa EU:n aluetukirahat kuitenkin supistuvat ja niiden käyttökohteita rajataan. MTV:n uutisten tietojen mukaan harva asutus näyttää säilyvän rahoitusperusteena, mutta tukitason putoamiseen on varauduttava myös Itä- ja Pohjois-Suomessa.

- EU-rahoituksella on ollut äärimmäisen tärkeä osuus meidän aluekehitykselle. Toivomme, että jatkossakin meneteltäisiin näin ja ymmärrettäisiin se tilanne mikä meillä täällä Itä- ja Pohjois-Suomessa on, toteaa Pohjois-Karjalan maakuntaliiton suunnittelujohtaja Risto Poutiainen.

Suomen mahdollisuus käyttää EU-rahoja raskaan infran rakentamiseen kuitenkin vähenee. Toisaalta EU pohtii uutta rahoitusmallia kaupungeille.

(MTV3)

Katso Keimo Lehtiniemen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme