Mainos
Mainos

Suomi saattaa rikkoa EU:n taloussääntöjä tänä vuonna

Suomi saattaa rikkoa EU:n taloussääntöjä tänä vuonna, jos talouskehitys osoittautuu ennustettua heikommaksi, arvioi Valtiontalouden tarkastusvirasto.

Tämän kevään ennusteiden mukaan Suomi kuitenkin pysyisi talouden tasapainoa koskevissa rajoissa keskipitkällä aikavälillä.

Tarkastusvirasto sanoo tiedotteessaan, että hallituksen rakennepoliittinen ohjelma on tärkeä väline valtion talouden vakauttamisessa pitkällä aikavälillä.

- Ohjelman toimeenpano on kuitenkin ollut hidasta, ja ohjelma on vielä suurelta osin konkretisoitumatta. Uudistusten toteutus ja toimenpiteiden vaikuttavuus vaatii aikaa, joten ohjelman toimeenpanoa ei ole varaa lykätä. Rakennepoliittinen ohjelma tulee toteuttaa viivytyksettä ja tehokkaasti, virasto painottaa.

EU-komissio on jo aiemmin arvioinut, että Suomi on lipeämässä niin sanotun rakenteellisen jäämän tavoitteesta. Sillä tarkoitetaan suhdanteista puhdistettua laskelmaa siitä, miten julkinen talous on tasapainossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme