Mainos
Mainos

Suomi säilyttää AAA-luokituksen — Saksan näkymät heikkenivät

Luottoluokittaja Moody's on laskenut euroalueen mahtimaan Saksan sekä Hollannin ja Luxemburgin näkymät vakaista negatiivisiksi. Maat kuuluvat edelleen Suomen tavoin luottoluokitukseltaan kolmen A:n maihin.

Moody's vahvisti yöllä Suomen aikaa, että Suomi säilyttää korkeimman luottoluokituksen AAA:n. Arvion mukaan Suomen näkymät ovat edelleen vakaat, mutta muiden maiden tavoin Suomeen vaikuttaa euroalueen kriisi, kasvava epävarmuus ja mahdollisuus, että vaikeuksissa olevat Euroopan maat tarvitsevat lisää tukea.

Luottoluokittaja perusteli tätä sillä, että maat voivat joutua kasvattamaan tukeaan talousvaikeuksissa oleville maille, kuten Espanjalle. Myös Kreikan euroero on edelleen mahdollinen.

Suomen näkymien säilyttämistä vakaana Moody's perusteli muun muassa sillä, että Suomen pankkijärjestelmä on kotimaahan keskittynyt sekä kauppayhteydet euroalueelle ovat suhteessa muita vähäisemmät.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Katso MTV3:n taloustoimittaja Jussi Kärjen kommentit:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme