Mainos
Mainos

Suomi toisena ILO:n työttömyystilastossa

Maailman työttömyystilannetta selvittäneen kansainvälisen työjärjestö ILO:n mukaan Suomi on maailman työttömyystilastossa toisena. Suurin työttömyys vallitsee Espanjassa. Vertailu on tehty viime joulukuussa. Silloin Espanjan työttömyysaste oli 22,7 ja Suomen 17,0 prosenttia.

Merkittävimmistä teollistuneista talouksista Japani näyttää yhä säilyttäneen alimman työttömyysasteen, joka viime joulukuussa oli 3,2 prosenttia.

Viralliset työttömyysasteet maailman eri maissa ovat vakiintumassa korkeaksi tai alenemassa hyvin hitaasti. Pieni joukko Etelä- ja Kaakkois-Aasian maista ja alueista ovat tässä suhteessa poikkeuksia. Esimerkiksi Hongkongissa, Malesiassa, Etelä-Koreassa ja Singaporessa työttömyysaste on pysytellyt alhaisena.

ILO:n tilasto on puutteellinen, sillä esimerkiksi Afrikan maista ei ole virallisia työttömyystilastoja

Yhdysvaltain työttömyys alhaisin kuuteen vuoteen

Työttömyys laski Yhdysvalloissa kesäkuussa alimmilleen kuuteen vuoteen. Maan hallituksen selonteon mukaan työttömiä oli tuolloin 5,3 prosenttia työvoimasta, työpaikkojen määrä oli lisääntymässä ja palkkataso nousussa.

Presidentti Bill Clintonin mukaan Yhdysvaltain talous on nyt vahvimmillaan kokonaiseen sukupolveen.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme