Mainos
Mainos

Suomi verottaa ankarasti jo keskituloisia

Veronkevennykset ovat viime aikoina kohdistuneet erityisesti pienituloisiin.

Veronmaksajain keskusliiton tuoreen kansainvälisen vertailun mukaan Suomessa jo keskituloisten palkkaverotus on ankaraa. Etenkin marginaaliverotus eli palkanlisäykseen kohdistuva verotus on Suomessa kovempaa kuin monissa kilpailijamaissa.

Tämä näkyy etenkin keski- ja suurituloisten kohdalla. Suomessa keskituloisen palkansaajan marginaaliveroprosentti on tänä vuonna lähes 45 prosenttia, kun se esimerkiksi Ruotsissa on 32%.

Suomessa viime vuosien veronkevennykset ovat kohdistuneet selkeimmin pienituloisiin. Tämä näkyy siinä, että pienituloisten kohdalla Suomen verotus on nyt eurooppalaista keskitasoa, kun keski- ja suurituloisten kohdalla Suomi on verotuksen kärkimaita.

Veronmaksajain keskusliiton mukaan veronkevennykset olisi jatkossa suunnattava keski- ja suurituloisille. Vertailussa oli mukana Suomen lisäksi 13 Euroopan valtiota ja neljä muuta teollisuusmaata.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme