Mainos
Mainos

Suomi vie sähköä Venäjälle ensimmäisen kerran huomenna

Suomi myy sähköä Venäjälle ensimmäistä kertaa huomenna sunnuntaina, kertoo kantaverkkoyhtiö Fingrid.

– Vienti perustuu oikeaan hintaan, ja sähkön hinta Suomessa on nyt halpaa. Sähköä ostetaan sieltä, mistä sitä saadaan halvalla, suunnittelupäällikkö Timo Kaukonen Fingridistä sanoo.

Viennin säännöllisyyttä tai edes ensimmäistä myyntikertaa ei voi ennakoida, koska toiminta on hintariippuvaista.

– Oletus varmaan oli, että vientiä voisi olla ensimmäisen kerran joskus kesällä, koska on tulvakausia ja sen vuoksi halpaa sähköä, Kaukonen kertoo.

Sähkön kaupallinen vienti Venäjälle tuli mahdolliseksi vuoden 2014 lopulla, jolloin Fingrid ja venäläiset kantaverkko-osapuolet allekirjoittivat kaksisuuntaisen sähkökaupan mahdollistavat sopimukset. Aiemmin sähkönsiirto 400 kilovoltin rajajohdoilla on onnistunut ainoastaan yksisuuntaisesti Venäjältä Suomeen.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot