Mainos
Mainos

Suomi Viron suurin kauppakumppani

Viron kauppavaje syveni huhtikuussa vuoden alimmalle tasolle ja oli peräti 1,862 miljardia kruunua. Kauppavaihdossa oli Suomi Viron suurin kauppakumppani niin viennissä kuin tuonnissakin.

Viron kokonaisviennistä meni Suomeen 21,1 prosenttia, Venäjälle 13,8 prosenttia ja Ruotsiin 11,7 prosenttia. Suomen osuus tuontiluvuista oli peräti 34,2 prosenttia, Venäjän 12,1 ja Saksan 8,6 prosenttia.

Virolla on kauppavaihtoa yhteensä 101 maan kanssa. Ylijäämäistä kauppavaihto on 41 maan kanssa. Suurin epätasapaino, 170 miljoonaa kruunua, oli huhtikuussa kauppavaihdossa Suomen kanssa. Myös kauppa Venäjän ja Latvian kanssa oli alijäämäistä.

Kone- ja laitevienti on noussut Viron suurimmaksi vientinimikkeeksi tekstiiliviennin ohi. Eniten Viroon tuodaan mm. ajoneuvoja, valmisruokia ja maatalous- ja kemian tuotteita.

Viron ulkomaankaupan kasvu jatkui voimakkaana myös huhtikuussa. Nousua maaliskuusta oli liki kolmannes. Viimeksi kuluneiden kolmen vuoden aikana on Viron ulkomaankauppa kolminkertaistunut.
(STT-BNS)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme