Mainos
Mainos

Neljä viidestä kannattaa perustuloa

Melkein neljä viidestä eli 79 prosenttia suomalaisista kannattaa tuoreen tutkimuksen mukaan perustuloa, jos se takaa perustoimeentulon, vähentää byrokratiaa ja kannustaa samalla työntekoon ja yrittämiseen.

Tämä selviää ajatuspaja E2:n Taloustutkimuksella teettämästä mielipidetutkimuksesta.  
Tutkimuksen mukaan myös hyvätuloiset ja korkeasti koulutetut kannattavat perustuloa, jos sillä on työllisyyttä ja yrittäjyyttä lisäävä ja byrokratiaa vähentävä vaikutus. Perustuloa kannattavat eniten nuoret ja vihreiden kannattajat. Puolueista alhaisinta kannatus on kristillisdemokraattien äänestäjissä.

 Perustulon tarkoitus on selkiyttää sosiaaliturvaa ja taata kaikille kansalaisille kuukausittainen perustoimeentulo aktiivisuuteen ja työntekoon kannustavasti. Perustuloa on esitetty kokeiltavaksi tulevalla vaalikaudella.

 Taloustutkimuksen internet-paneeliin osallistui vuoden vaihteessa yli 1200 vastaajaa. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme