Mainos
Mainos

Suurin osa suomalaisista yrityksistä siirtynyt euroon

Suomen Yrittäjien kartoituksen mukaan 80 prosenttia yrityksistä on siirtynyt täysin euron käyttöön. Kaupan alan yrityksistä 90 prosenttia toimii jo pelkästään euroilla.

-


Suomen Yrittäjien mukaan euroon siirtyminen on sujunut kahden ensimmäisen päivän aikana hyvin, vaikka eurokäteinen on tuottanut ongelmia joka kolmannelle yritykselle. Suurin ongelma oli tottumattomuus uuteen rahaan. Lisäksi kaupan alalla korostuvat myös rahanvaihtokustannukset.

Yrittäjien mukaan voi olettaa, että vaihtokustannukset tulevat myös muilla toimialoilla esiin myöhemmin. Monilla yrityksillä euro on joka tapauksessa aiheuttanut lisäkustannuksia, joista 40 prosenttia on aiheutunut lisääntyneestä työstä.

Suomen Yrittäjät teki heti tänään jäsenistölleen pikakartoituksen ensimmäisen euroarkipäivän kokemuksista.

(MTV3-STT)

Suomen ja Ruotsin rajalla Haaparannan ja Tornion kaksoiskaupungissa käytettiin tänään kaupoissa jopa neljää valuuttaa. Euron tulo markkojen ja kruunujen rinnalle hallittiin hyvin, ja kauppa kävi entiseen malliin.

(Kymmenen uutiset 02.01.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme