Mainos
Mainos

Suuryritysten johdossa vähän naisia

Suuryritysten johdossa on vähän naisia. Talouselämä-lehden mukaan vain puolessa 50 suurimman suomalaisyrityksen hallituksista istuu naisia.

Talouselämä-lehden selvityksen mukaan Suomen 50 suurimman yrityksen hallituksessa puolessa eli 26 yrityksessä ei ole yhtään naista. Jos joukosta karsitaan henkilöstön edustajat, miesvaltaisten hallitusten määrä nousee nousee 28:aan.

Myös suuryritysten johtoryhmissä sananvalta on vahvasti miehillä: 23 suuryhtiön johtoryhmässä ei ole naisia. Useampia naisia istuu Nordean, Rautaruukin, Kemiran, SanomaWSOY:n, Wihurin, Stockmannin, Eläke-Tapiolan, TietoEnatorin, Tradekan, Veikkauksen, Suomen Postin ja Alkon hallituksissa.

Nordea, TietoEnator ja Stockmann pääsevät listalle henkilöstöedustajiensa vuoksi. Tradekan hallituksen kolmesta naisesta yksi on henkilöstön edustaja.

Talouselämän kyselyyn vastasivat kaikki 50 suurinta yritystä. Yritykset oli otettu lehden laatiman 500 suurimman yrityksen listalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme