Mainos
Mainos

Sveitsiläispankille huikeat sakot setelisiirroista

Sveitsiläispankki maksaa 100 miljonaa dollaria sakkoa rangaistuksena laittomista setelisiirroista Yhdysvaltain talouspakotteiden kohteina oleviin neljään maahan.

Sveitsin suurin pankki UBS maksaa 100 miljonaa dollaria eli runsaat 94 miljoonaa euroa uusien dollarien laittomista setelisiirroista Kuubaan, Iraniin, Libyaan ja Jugoslaviaan, kertovat Yhdysvaltain keskuspankki Fed ja UBS.

Maksulla ratkaistaan osapuolien välinen kiista, mutta Fedin mukaan UBS ei myöntänyt syyllisyyttään. Kyseessä on yksi suurimpia sakkoja, joita Fed on koskaan langettanut.

Päätös oli odotettu, mutta sakon suuruus tuli yllätyksenä. Sveitsiläispankki kertoi kuitenkin erottaneensa rahasiirtoihin osallistuneet ja järjestäneensä toimintoja uudelleen, jotta vastaava ei pääsisi enää tapahtumaan.

Pankin työntekijät olivat antaneet New Yorkin keskuspankille vääriä tietoja. Maat, joihin setelisiirtoja on tehty, olivat Yhdysvaltain talouspakotteiden kohteena.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme