Mainos
Mainos

Svenska litteratursällskapet tyytymätön Partek-kauppaan

Svenska litteratursällskapet i Finland -seuran toimitusjohtaja pitää Koneen Partekista tekemää ostotarjousta liian alhaisena. Seura on yksi Partekin suurimmista omistajista.

Partekin suurimpiin omistajiin kuuluva Svenska litteratursällskapet i Finland on yhä tyytymätön Koneen Partekista tarjoamaan hintaan.

-Meidän arviomme mukaan Koneen tarjous ei ole riittävä. Partek on ollut meille pitkäaikainen sijoitus. Jos tämä omistus nyt katkaistaan, meidän on saatava siitä mahdollisimman hyvä hinta, sanoo seuran toimitusjohtaja Henry Wiklund tänään Kauppalehden haastattelussa.

-Partekia tarkastellaan siitä näkökulmasta, mikä olisi ollut yhtiöstä saatavissa oleva pitkäaikainen hyöty, Wiklund jatkaa.

Hän korostaa, ettei haluttomuus myyntiin ole kielipoliittinen kysymys.

Myös Åbo Akademin säätiö on aiemmin ilmoittanut, ettei Koneen hintatarjous ole riittävän korkea. Säätiö ja Litteratursällskapet omistavat yhdessä Partekista 12,49 prosenttia. Jos ne eivät suostu myymään omistustaan, ei Kone saa havittelemaansa yli 90 prosenttia yhtiön osakkeista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme