Mainos
Mainos

SVK: Vapaaehtoisella eläkevakuutuksella kysyntää

Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliitto on huolestunut vakuutuspetoksiin myötämielisesti suhtautuvien suuresta määrästä.

Yhdellä kuudesta suomalaisesta on nykyisin vapaaehtoinen eläkevakuutus, ilmenee tänään julkistetusta Vakuutustutkimuksesta. Määrä on noin kaksinkertaistunut neljässä vuodessa. Haastateltujen mielestä lakisääteisen eläkkeen pitäisi olla noin 70 prosenttia loppupalkasta. Todellisuudessa se jää paljon pienemmäksi, minkä haastatellutkin tiesivät.

Tutkimuksen tilannut Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliitto SVK katsoo kyselyn osoittavan, että vapaaehtoiselle eläkevakuutukselle on kysyntää lakisääteisen eläketurvan täydentäjänä.

Tutkimuksen huolestuttavana tuloksena SVK piti vakuutuspetoksiin myötämielisesti suhtautuvien määrää. Noin viidennes hyväksyi vahingon liioittelun korvausta haettaessa. Erityisen paljon näin ajattelevista on nuoria miehiä. Tutkimuksessa asiaa tiedusteltiin nyt ensi kertaa.

Taloustutkimus teki kyselyn tammikuun lopulla. Sitä varten haasteltiin tuhatta 15-79 -vuotiasta suomalaista. SVK on teettänyt kyselyn vuodesta 2000.

Vakuutusmyynnissä pieniä muutoksia


Vakuutusyhtiöiden markkinaosuudet heilahtelivat myös viime vuonna. Vahinkovakuuttajista eniten osuuttaan menetti If, mutta noin 3 prosenttiyksikön pudotuksesta huolimatta se jatkaa selvänä markkinajohtajana 32 prosentilla. Vahinkovakuuttajista eniten ensivakuutuksen maksutulosta laskettua osuutta kasvatti Tapiola, jonka siivu nousi 1,5 prosenttiyksiköllä hieman vaille 17 prosenttiin.

Henkivakuutusmyynnissä muutokset jäivät pienemmiksi. Markkinajohtaja Nordea lohkaisi vakuutussäästöistä päälle neljänneksen, kun sen osuus kasvoi 1 prosenttiyksiköllä. OP-ryhmän siivu kasvoi hieman enemmän ja se ylsi tasan 10 prosenttiin. Eniten osuuttaan menettivät Suomi-yhtiöt ja Sampo-ryhmä.

Tiedot käyvät ilmi Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton tänään julkaisemista tiedoista. Viime vuosi oli vakuuttajille selvästi edellisvuotista parempi. Yhtiöiden tilannetta kohensi erityisesti osakemarkkinoiden piristyminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme