Mainos
Mainos

Synkkä näkemys: Elinkeinoelämä uskoo henkilöstön vähentyvän edelleen

Yritykset odottavat suhdanteiden yleiskuvan pysyvän heikkona vuoden ensimmäisellä puoliskolla, kertoo elinkeinoelämän suhdannebarometri.

Henkilöstön määrän odotetaan vähentyvän hieman.  
Elpymisodotukset ovat barometrin mukaan vähäisiä.

Teollisuudessa ja rakentamisessa odotetaan hivenen parantumista, mutta erityisesti teollisuus arvioi nykytilanteen olevan selvästi alle keskimääräisen. Teollisuusyritykset ennustavat, että tuotanto kasvaa, mutta hyvin hitaasti.

Rakentamisessa kasvun ennakoidaan olevan vahvempaa kuin toimialoilla. Palveluyrityksissä suhdannetilanne on parantunut hieman, mutta on edelleen selvästi alle normaalin.

Teollisuusyritysten kannattavuus on pysynyt keskimäärin ennallaan, mutta yrityskohtainen vaihtelu on huomattavaa. Rakentamisessa kannattavuus paranisi vähän, kun taas palvelualoilla se pysyisi keskimäärin ennallaan.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot